Se och göra


UPPLEVELSER I NÄRHETEN

Kom och upptäck alla fina smultronställen som finns häromkring.

Turingestugan är granne med en golfbana och flera bra restauranger finns på gångavstånd.

Stugan är också granne med Turinge kyrka, med anor från 1100-talet.GOLFTuringestugan ligger mittemot Vidbynäs golfbana, med två 18-hålsbanor. Banarkitekt är Brian Curley, erkänd över hela världen för sina skapelser. 2007 utnämndes Vidbynäs Golf till Sveriges bästa greenområden av Svensk Golf.


MAT FÖR ALLA SMAKER

Från Turingestugan har du gångavstånd till flera restauranger för alla plånböcker och smaklökar.
Brasserie Vidbynäs erbjuder lunch, middag och After work. Mångfaldens Hus, en butik som säljer inredning, konfektyr, konst, möbler och goda luncher. 


McDonalds och MAX hamburgekedjor ligger endast
1 kilometer bort.


I vackra Taxinge finns kakslott och i Mariefred finns Skalla bord, en prisbelönad restaurang med mat utöver det vanliga.UPPLEV NYKVARN


Vår sörmländska idyll Nykvarn är som gjord för besök. Låt barnen köra egna bilar på Lådbilslandet. Du själv missar förstås inte norra Europas största kak- och tårtbord på Taxinge Slott, känt från tv-programmet Hela Sverige bakar. 

Granne med Turingestugan finns även Glassvillan Bistro Turinge som erbjuder pizza, dryck, godis och såklart en massa god glass! Här är hundar välkomna.

Larssons lada i Taxinge är ett mysigt ställe, där café, inredningsbutik, glamping, relax & spa, yogasal och festvåning finns.


NYKVARNS TURISTBYRÅ


UTFORSKA NATUREN

För den naturintresserade bjuder Nykvarns vackra sörmländska landskap på ett rikt och omväxlande friluftsliv. Vandra i Jägarskogens trollska barrnaturskog, plocka svamp och bär eller prova fiskelyckan i vår fina insjö Yngern eller någonstans längs Mälarens strand. Sommaren lockar med fantastiskt fina bad i våra sjöar eller vid Mälarens sandstränder.

Härliga aktiva naturupplevelser får du till exempel genom att glida fram i kanot, på långfärdsskridskor och på skidor - både på vatten och i välpreparerade skidspår.


För dig som vill prova på att övernatta ute på en ö i trädtält eller glamping i safaritält med hunden kan göra det på Myssjö gård i södra Yngern.


NYKVARNS TURISTBYRÅ

NÅGOT FÖR ALLA ÅLDRAR - ETT STENKAST BORTSÖDERTÄLJE


I Södertälje finns massor att se och göra för både stora som små. För barnfamiljen finns favoriter som science centret Tom Tits Experiment, äventyrsbadet Sydpoolen och friluftsmuseumet Torekällberget. För den kulturintresserade finns flera vackra slott, teatrar, konstutställningar, skulpturer, museer och mycket mer att besöka. Läs mer på Destination Södertäljes hemsida 


MARIEFRED


Ta en tur till i småstadsidyllen Mariefred. Här kan du strosa i små gränder med charmiga 1700 och 1800-talshus. Besök vackra Gripsholms slott med porträttsamling av betydande personer från Gustav Vasas dagar ända fram till vår egen tid. Har du läst PAX-böckerna och vill se miljöerna där populära ungdomsböckerna utspelar sig?  Läs mer på Strängnäs-Mariefred turistbyrås hemsida


TROSA


I vackra historiska Trosa finns aktiviteter och mycket att uppleva året om. Vandra på Sörmlandsleden, besök slott, åk med på en skärgårdstur eller låt det lilla Blå Tåget ta med dig på en rundtur. Här finns till och med en skidbacke. Läs mer på Trosa turistbyrås hemsida